Bilgeliğe Yolculuk...
İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
11/04/2019 23:04:30 - 16/04/2019 23:04:30 - 26634 Okunma

 

Kırklareli Üniversitesi 9. Kariyer Günleri kapsamında Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Kariyer Merkezi ve Çalışma Ekonomisi öğrenci kulubü işbirliği çerçevesinde “İŞKUR Kampüste: Üniversite Öğrencilerine Yönelik İstihdam ve Girişimcilik Teşvikleri” konulu konferans düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda 10 Nisan 2019 Çarşamba günü Moderatörlüğünü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan TİYEK’in yaptığı konferansta Kırklareli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN ile Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Şenol GENEL, Üniversite öğrencilerine yönelik istihdam ve girişimcilik teşvikleri ile ilgili öğrencileri aydınlattı.

Kırklareli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN, İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviki ile üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini, bunun karşılığında da burs ve öğrenim kredileri kesilmeksizin aylık bin ₺ gelir elde edebileceklerini aynı zamanda eğitim süresi boyunca sigorta giderlerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağını ve program bitiminde öğrencilere katılım sertifikası verildiğini söyledi.

Programın işverenler açısından da avantajlı olduğunu söyleyen YALÇIN; program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün bulunmadığını ve program sonunda programa katılan kişileri işe alma zorunluluğu olmadığına dikkat çekerek işverenlerin isterlerse program sonunda programa katılan kişileri istihdam ettiklerinde maddi olarak çeşitli avantajlar sağlayacaklarını ifade etti.

Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Şenol GENEL ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısından bahsederek istihdam imkânları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Programa ilişkin fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz.  

İŞKUR SGK ÇEEİ

Facebook Twitter Google Plus
İŞKUR KAMPÜSTE
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.