Bilgeliğe Yolculuk...
İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
12/12/2015 14:23:44 - 18/12/2015 14:23:44 - 32354 Okunma

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümümüz tarafından gerçekleştirilen ve düzenli olarak yapılmakta olan kariyer söyleşinin bu ayki konuğu Hava-İş sendikası Teşkilatlandırma Uzmanı Sezai Şengül oldu.

8 Aralık Salı günü İİBF Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Sezai Şengül'ün konuşmacı olarak katıldığı "Kariyer Söyleşisi"ne ilgi oldukça yoğundu. Fakültemiz değerli öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Ramazan Tiyek, Yard. Doç. Dr. İskender Gümüş, Yard. Doç. Dr. İlknur Karaarslan ve fakültemiz araştırma görevlilerinin hazır bulunduğu söyleşiye bölümümüz ve fakülte öğrencileri yoğun katılım sağladı.

Hava-İş sendikası bünyesinde çalışmakta olan, aynı zamanda Kırklareli Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü mezunu ve önemli bir kariyere sahip olan konuğumuz Şengül, söyleşiye kendi tecrübelerinden kesitler sunarak başladı ve akabinde öğrencilere gelecekteki çalışma hayatları için önemli tavsiyelerde bulundu. 

Şengül, söyleşi sırasında kariyer açısından "çalışma hayatı", ''sendikacılık''  ve "kariyer planlaması" önemi üzerinde özellikle durdu. Öğrencilere gerek öğretim hayatlarında ve gerekse çalışma hayatlarında performanslarını etkin ve sürekli kılmalarına özel ihtimam göstermelerini tavsiye etti.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden söyleşide öğrenciler, konuğumuza yönelttiği sorularla mezuniyet sonrası kariyer gelişimlerine yönelik akıllarına takılan sorulara cevap bulmaya ve geleceklerine yön verebilecek önemli tavsiyeler elde etmeye çalıştılar.

Öğrencilerce sorulan sorulara güler yüzle karşılık vererek samimi bir ortamın teminini sağlayan Şengül'e söyleşi sonunda katılımından dolayı bir plaket takdim edildi. Plaketin konuğumuza takdimi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Ramazan Tiyek ve Yard. Doç. Dr. İskender Gümüş tarafından yapıldı.

Kariyer Söyleşisi 2

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.