Bilgeliğe Yolculuk...
İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

 

 

 

 

T.C.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ÇALIŞMA EKONOMİSİ ve ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ

 

MEZUN ÖĞRENCİ PORTALI

 

 

Merhaba,

 

Kırklareli Üniversitesi; ilk gün kapısından girdiğim anda da son gün kapısından çıktığım anda da kendime doğru bir tercih yaptığımı söylediğim yerdi. ÇEKO bölümü ise 2013 yılında o dönemin yeni bölümüydü. İİBF’de okutulan tüm derslerin görülmesinin yanı sıra daha sosyal ve insan ilişkilerine dayalı bir bölüm olmasındandı tercih sebebim. Bölüm çalışma hayatını incelediği için konular genellikle günlük hayatta karşılaşılan konular, dersler de bu sebeple zevkli geçerdi. Çok değerli akademisyenlerden çok kaliteli eğitimler aldık, hocalarımıza her zaman kolay ulaşabildik. Derslerin yanı sıra bölüm sürekli olarak seminer, söyleşi, panel programları yapıyordu. Teorik anlamda bu bizi çok geliştirdi. 2017 yılı Lisans birincisi olarak şunu söyleyebilirim. İyi bir iş hayatı kaliteli bir eğitimden geçiyor. Ve sahip olduğum iyi iş hayatımı hocalarıma borçluyum. Geriye dönüp baktığımda, her anını dolu dolu geçirdiğim bir 4 yıl görüyorum. Her zaman yanımda olup destek veren hocalarım da bana KLÜ'yü tercih ederek doğru bir karar verdiğimi gösteriyor.

 

 

 

Buse Tuğçe KARAKAŞ

KLU-İİBF-ÇEEİ Bölümü 2017 Mezunu (Üniversite Birincisi)

 

 

 

Merhabalar,

Kırklareli'ndeki hikâyem 2012 yılında Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü kazanıp geldiğimde başladı benim için. Henüz 18 yaşımı doldurmamış, liseden hemen sonra, ilk yılımda kazanıp gelmiş biri olarak aklımda binlerce soru işareti vardı. Okula adım attığım ilk günden itibaren küçük ama sıcak havası bana güven verdi. Kırklareli küçük bir şehir olduğu için bazı sosyal alanlardan yoksundu. Ancak şehrin sunmadığı ne varsa üniversite hocalarımız, yetkililerimiz bunları sunmak adına hep fırsatlar yaratarak önümüze getirdi. Rektör hocamız, belki de aynı bölümden olmamız ve derslerimize giriyor olmasının şansıyla bize, bölümümüzün bazı ana derslerini köklü üniversitelerden, dallarında başarılı hocaları okulumuza getirip onlardan ders alma imkanı verdi. Kendi üniversitemizdeki hocalarımızın ilgisini, sevgisini, özverisini ilk günden son güne kadar hep hissettik. Öyle ki ilerleyen zamanlarda hoca ders ilişkisinin de ötesinde sosyal hayatımızda bize yardım eli uzatan bir büyük, aklımızda soru işareti olan her konuda tecrübelerini aktarıp yol gösteren adeta aile ilişkisine dönüştü. Üniversitede geçirdiğim 4 yıl bana bilginin yalnızca ne kadar kıymetli olduğunu değil aynı zamanda hayata karşı bir görüş katarak insani duyarlılıklar üzerindeki önemini öğretti. Üniversiteden sonra yaptığım ilk başvuruda yüksek lisansı kazandım. Büyük bir üniversitede kendi bünyesinden mezun olmuş ve yüksek lisans yapan öğrencilerinin olduğu bir yerde bilgimle üniversitemin adından ve akademik kadrosundan söz ettirdim. Çünkü öğrenilen bilginin üzerinden yıllar geçse de sevgiyle, istekle, özveriyle öğretilen ve öğrenilen bilgiler kalıcı oluyordu. Ve okuduğun üniversite sana bir yol çizmek için öncülük ederken, o yolda kendi emeğiniz ve çabanız asıl belirleyici olan şey. Diploma alınan o ilk andan itibaren dışarıdaki fırsatlar herkese aynı mesafede. Okurken kazandığın donanımın yanında keyifle, eğlenceyle geçirilen anlar ve zamanlar hayatta kazanılan ve geriye dönüp baktıkça mutlu eden şeylerin en başında yer alıyor. Mezuniyetimin üzerinden yıllar geçse de hala kalbimde büyük bir sevgi, özlem ve minnet var. İyi ki Kırklareli Üniversitesi..

 

Tuğba Çetinkaya

KLU-İİBF-ÇEEİ Bölümü 2016 Mezunu

 

 

 

 

 

Merhabalar,

Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2016 yılında mezun oldum. Çalışma Ekonomisi bölümü okulda 2012 yılında açıldı ve ilk mezunlardanım. İlk olarak 1 sene Kavaklı yerleşkesinde okudum. Daha sonra ki 3 sene Kayalı yerleşkesinde öğrenimime devam ettim. Kayalı yerleşkesi Avrupa’nın beşinci büyük kampüsü olması dolayısıyla öğrenciler için büyük bir avantaj. Kampus içinde cafelerin, kırtasiyelerin, bankamatiklerin, kütüphanenin olması bizim için ihtiyaçlarımızı karşılaması açısından büyük önem taşımaktadır. Kırklareli üniversitesinde kaliteli hocaların bulunması ve öğrencileri desteklemesi de bu üniversitenin olumlu yanlarından birisi. Ben okuduğum okuldan ve okuduğum bölümden memnunum. Bu yüzden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri bölümüne lisansüstü olarak devam etmekteyim.

 

Buse Topsakal

KLU-İİBF-ÇEEİ Bölümü 2016 Mezunu

 

 

 

 

 

Merhaba,

 

Kırklareli Üniversitesini stratejik olarak tercihlerim arasına yazıp dikey geçişle Lisans tamamlama Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü tercih edip okula ilk geldiğim günden itibaren öğrenci işlerinden başlayarak tüm akademisyen kadrosu ile herkes gerek derslerim gerekse okul bittikten sonra yapacağım kariyer planlamam konusunda sürekli yardımcı oldular. Alanında birbirinden değerli akademisyenleri tanıma ve ders alma fırsatını yakalayarak onlardan almış olduğum teorik ve pratik bilgiler doğrultusunda kariyerimi doğru yönde oluşturmamı sağladılar.

Benim bölümüm İktisadi İdari Bilimler Fakültesindeki bölümlerin birçoğunun karması ve derslerin içeriği bakımından zengin olduğu için hem okurken hem de iş hayatımda almış olduğum eğitimin faydasını gördüm ve iyi ki bu bölümü seçmişim dedim. Böylelikle doğru üniversite, doğru alan seçimi, akademik kadro ve iyi bir eğitimin iş hayatına da etki ettiğini gördüm.

 

Merve ERBAY

KLU-İİBF-ÇEEİ Bölümü 2017 Mezunu

 

 

 

 

 

Merhaba,

 

 

Bölüm hocalarının öğrenciler ile iletişimi ve ilgisi öğrenim hayatı süresince, öğrencilerin kişisel gelişimine destek sağlayacak nitelikte olumlu bir etki gösteriyor. Ayrıca her biri alanında uzman hocaların egodan arınmış, öğrencinin öğrenmesi için her türlü çabayı gösteren ve cana yakın tavırlarıyla eğitime ve öğretime en uygun ortamı sağlamaktadır.  Özellikle kulüp faaliyetlerinde gerek bölüm hocaları gerekse de fakülte yönetimi öğrencilere her türlü imkanı sunarak ders dışı etkinlikler ile öğrencinin kendisini iş hayatına hazırlama noktasında, beşeri sermayesine katkıda bulunmasında gerekli olanakları sağlayarak ve destekleyerek donanımlı bireyler yetişmesine liderlik ediyorlar. Eğitiminizi fikirlerinizin dikkate alındığı bir kurumda almak istiyorsanız Kırklareli Üniversitesi kesinlikle doğru tercih..

 

 

Yılmaz Dayar
KLU-İİBF-ÇEEİ bölümü 2019 mezunu
(Çalışma Ekonomisi Kulübü başkanı 2018-2019)

 

 

 

 

 

Merhaba

 

Kırklareli üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne 2015 yılında başladım ve 2019 yılında mezun oldum. Bu 4 yıllık süreçte hocalarımızdan çok fazla şey öğrendik, hocalarımız bilgi birikimlerini, deneyimlerini bizlerle her zaman paylaştılar ve bize her konuda yardımcı oldular. Hocalarımız derslerimizin yanı sıra kulüp faaliyetlerimizde ve çeşitli etkinliklerde bize sürekli destek verdiler ve yanımızda oldular. Bu sayede kendimizi daha fazla geliştirme imkanı bulduk. Kariyerinizle ilgili doğru bir yönlendirme istiyorsanız ve dolu dolu bir eğitim hayatı geçirmek istiyorsanız Kırklareli Üniversitesi kesinlikle doğru tercih.

 

İlyas KOCATÜRK

KLU-İİBF-ÇEEİ 2019 Mezunu

 

 

 

 

 

Merhaba,

 

Ben Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü yeni mezunu Merve Tuzlupınar. Bölüm hakkında pek bir fikrim olmayarak Kırklareli'ne geldim. İlk sene alışma sürecinde biraz da zorluk çektim. Fakat sonrasında hocalarımız bizleri bölüm hakkında fazlasıyla bilgilendirdiler. Bir sorunla karşılaştığımızda yada merak ettiğimiz bir şeyler olduğunda kapılarını her zaman açtılar. Ben okuduğum bölümü memnun olarak tamamladım. İş olanakları yüksek olan bir bölüm. Bu bölümü seçmek isteyen arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Hocalar konusunda da çok şanslı olacaklarını düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum.

 

Merve TUZLUPINAR

KLU-İİBF-ÇEEİ-2019 Mezunu

 

 

 

                   

  

 

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.